BONNIES

Shop

Materialen

Biologisch Katoen

De newborn collectie is gemaakt van biologisch gekweekte katoen. Het voordeel van de katoen die ik gebruik is dat hij heel zacht is. Zo vormt hij zich perfect naar het babyhoofdje.

De katoenplant groeit voornamelijk in warmere gebieden omdat hij veel warmte en zonlicht nodig heeft. Het zaadpluis van de plant zijn de katoenvezels.  Katoen wordt al duizenden jaren gebruikt voor het maken van kleding. Het slijt niet snel, is vochtopnemend en ademend en voelt heel natuurlijk aan op het lichaam.

Katoen als grondstof is biologisch afbreekbaar. Gewone katoen staat bekend om zijn impact vanwege het gebruik en van pesticiden en chemicaliën. Biologisch katoen heeft dat niet, wat het een fijn duurzame keuze maakt. 

Slowfashion

Alles wordt door mijzelf gemaakt of door kleinschalige ateliers in Nederland

Alleen het beste

Items die lang mee gaan, moeten gemaakt zijn van goede materialen. Daarom werk ik alleen met mulesinng vrije wol die te traceren is.

Natuurlijk

Waar natuur en fashion elkaar ontmoeten, dat is in Merinowol. Daarom is een groot deel van mijn collectie daarvan gemaakt. En als je dat eenmaal gewend bent...

Merino wol

Merinowol is afkomstig van merinoschapen. Ze leven in grote kuddes en de wol beschermt hen tegen de winterkou. Tegen de zomer worden de schapen geschoren. Mijn merinowol is mulesingfree en heeft een Oeko-Tex certificaat. Merinowol is exclusief en daardoor ook een duurdere wolsoort. Het is heel zacht, waardoor het niet kriebelt zoals gewone wol. Dit maakt de wol ideaal voor kledingstukken. Het is zelfreinigend, antibacterieel, slijtvast en het zweet niet. Het zal al snel je favoriete kledingstuk zijn. 

REGISTER

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacy policy.